Het belangrijkste onderdeel van mijn werk als kraamverzorgster bestaat uit het geven van voorlichting en instructies rondom de zorg voor de baby en de kraamvrouw. Dit zorgt ervoor dat je vol zelfvertrouwen ‘aan de slag’ kunt wanneer ik weer wegga. Ook help ik je uitgebreid bij het geven van borstvoeding of flesvoeding en ontvang ik de kraamvisite.

Daarnaast neem ik in overleg met jullie een deel van de huishoudelijke taken over. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • het verzorgen┬ávan de was van het gezin
  • het verzorgen van de maaltijden
  • een lekker fruithapje maken
  • dagelijkse werkzaamheden zoals stofzuigen, het schoonhouden van het sanitair etc.

Er zijn ook een aantal taken die niet in de ‘basiszorg Kraamzorg’ vallen. Dit zijn het doen van de boodschappen en het naar school brengen van de kinderen. Mocht het toch nodig zijn dat ik de kinderen naar school breng dan is het goed om te weten dat de verantwoording voor de kinderen altijd bij jezelf blijft.