Josje GorterMijn naam is Josje Gorter. Sinds 2002 werk ik als gediplomeerd kraamverzorgster. Elke dag opnieuw doe ik dit met veel plezier, toewijding en enthousiasme. Elk gezin waarin ik ga kramen is voor mij een nieuwe uitdaging. Iedereen heeft namelijk zijn eigen regels en gewoontes. Daarom bied ik voor elk gezin kraamzorg op maat aan. Voordat je definitief je keuze maakt ga ik altijd even persoonlijk met jou en je gezin kennismaken, zodat je zeker weet dat je mij als jouw kraamverzorgster wilt.

24/7 Bereikbaar

Kraamzorg Josje Gorter is 24 uur per dag telefonisch bereikbaar op 0614100633 of 0321380663, ook voicemail. Kraamzorg Josje Gorter zorgt altijd voor een back-up als dat nodig mocht zijn. Dit wordt altijd met u besproken. De bedoeling is dat er 1 kraamverzorgende de hele zorg doet tenzij anders afgesproken.

 

Kwaliteiten en diploma’s

Om mijn werk goed te kunnen uitvoeren zijn de juiste diploma’s van groot belang:

  • Gecertificeerd kraamverzorgster
  • KCKZ gekwalificeerd
  • Borstvoeding gecertificeerd
  • Opleiding ‘Dunstan Babytaal’
  • Kinder EHBO diploma
  • DEKRA gekwalificeeerd
  • HKZ kwalificatie
  • Vroegsignalering
  • bij thuisbevallingen verleen ik de verloskundige partusassistentie
  • ik ben lid van de Coöperatie Kraamzorggroep

Bijscholing

Als kraamverzorgster vind ik het belangrijk om altijd op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen en actualiteiten in mijn vakgebied. Daarom laat ik mijzelf jaarlijks bijscholen voor alle verplichte certificaten. Ook lees ik de nodige vakliteratuur. Niet alleen omdat dit verstandig is, maar ook omdat ik passie heb voor mijn vak.

Intake

Rond de 35e week voordat je bent uitgerekend kom ik bij jullie op intakegesprek. We bespreken de wensen met betrekking tot je kraamtijd. Ook kun je dan eventuele vragen die je hebt alvast aan mij stellen.

Thuis bevallen

Als je ervoor kiest om thuis te bevallen dan is het belangrijk dat je mij op tijd in seint als de bevalling is begonnen. Zo kan ik op tijd bij je zijn om je te ondersteunen. Tijdens de bevalling assisteer ik de verloskundige bij haar werk.

In het ziekenhuis bevallen

Beval je in het ziekenhuis dan zorg ik ervoor dat ik gelijktijdig met jou thuis kom om de kraamzorg op te starten. Dit geldt ook voor ’s avonds 

Kraamzorg Josje Gorter heeft via de Coöperatie Kraamzorggroep contracten met alle zorgverzekeringen.

Mocht jouw verzekering je vertellen geen contract te hebben met Kraamzorg Josje Gorter, dan kun je de Coöperatie Kraamzorggroep noemen.

Je kunt altijd even contact met mij opnemen voordat je jouw verzekering raadpleegt.

Jouw kraamtijd en de hulp die je krijgt wordt ook via mij (ZZPer) vergoed door jouw verzekeraar (m.u.v. van de wettelijke eigen bijdrage). De landelijke eigen bijdrage voor kraamzorg is voor 2024 €5,10 per uur. Check even je verzekeringspolis voor eventuele vrijstelling van de eigen bijdrage.

Alle leden van de coöperatie zijn zelfstandig ondernemende kraamverzorgende. De ene solo en de ander in een maatschap, allen met een eigen identiteit, KCKZ geschoold en geregistreerd bij KvK. Zij hebben ieder een eigen website met informatie over de zorg die zij leveren.

De kraamverzorgende schrijft zelf de cliënt in voor zorg en de cliënt tekent een zorgovereenkomst met de kraamverzorgenden naar eigen keuze. Alle verplichtingen rondom de inschrijving worden afgehandeld door de kraamverzorgende zelf.

klachtenbeleid

Het kan voorkomen dat je een klacht hebt over de zorg of de kraamverzorgende. Deze kan schriftelijk worden gemeld via info@kraamzorgjosjedronten.nl

klachtenregeling  klachtenbeleid

De coöperatie zorgt ervoor dat deze kleine ondernemers samen groot genoeg zijn om zelf te ondernemen in de geboortezorg en contracten bij de verzekeringen rond te krijgen. Wij houden ons aan het privacyreglement van de coöperatie .

Privacy in de Kraamzorg
Wat is privacy? Privacy is een grondrecht. Per 25 mei 2018 geldt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Dit houdt in dat de AVG vanaf die datum geldt in de hele Europese Unie (EU). Het uitgangspunt van deze privacywetgeving is dat er regels worden vastgesteld om de bescherming van de grondrechten en de fundamentele vrijheden van natuurlijke personen en hun recht op bescherming van persoonsgegevens te waarborgen.
Kraamzorg en persoonsgegevens
De Kraamzorg moet zorgvuldig omgaan met de persoonsgegevens van cliënten. Hierbij moet er rekening worden gehouden met strenge regels. De regels waar de organisatie zich aan moet houden, staan in de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Coöperatie Kraamzorggroep KZC